Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Τάδε έφη Μάικλ Τζόρνταν !!!



Για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι "παλιοί"!!!



Αν κάποτε ο Θεός αποφασίσει να κατέβει στην γη και να μιλήσει, όλη η ανθρωπότητα πρέπει να συνωστιστεί και να κινητοποιηθεί για να τον ακούσει. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο σύγχρονος Θεός του μπάσκετ, απευθύνεται στους απανταχού πιστούς του.

Ο "μεγάλος" Μάικλ Τζόρνταν με αφορμή ένα δημοψήφισμα στις ΗΠΑ που θέλει το ΝΒΑ το πιο φθαρμένο από τα δημοφιλή αθλήματα, μίλησε σε πρώτο πρόσωπο και υπέδειξε όπως κανένας τα λάθη του Στερν και την κακή πορεία που έχει πάρει το μπάσκετ στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο δημοσιογράφος του περιοδικού "ESPN" αποδίδοντας το μέγιστο σεβασμό που αρμόζει στον "Air" δεν του έκανε ερωτήσεις, του ζήτησε απλά να διατυπώσει την άποψή του και ιδού τα σοφά λόγια ενός σοφού όπως αποδεικνύεται και πάλι, ανδρός:

"Το πρόβλημα του ΝΒΑ δεν είναι το ίματζ του. Υπάρχουν στη λίγκα νέοι παίκτες που έχουν νέες ιδέες. Η ωριμότητα έρχεται πιο μετά και καμιά φορά αργά, ώστε να μην μπορείς να καταλάβεις τι έκανες σωστά και τι λάθος στην πορεία σου. Για μένα τα παιδιά δεν θα έπρεπε να αφήνουν το κολέγιο νωρίς όπως συμβαίνει τώρα. Ενας μόνο χρόνος δεν είναι αρκετός για να διαπαιδαγωγηθούν. Δεν πρέπει να τους αφήνουν να παρατάνε το σχολείο, αν δεν συμπληρώσουν τα 21 τους χρόνια.

Βέβαια, γιατί δεν πρέπει ένα φτωχό μαύρο παιδί να έχει την ευκαιρία του είναι ένα άλλο θέμα, που δεν το προσπερνάω όμως, χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί κάποια από τα παιδιά που παίζουν στο ΝΒΑ δεν είναι ώριμα και έτοιμα να αντεπεξέλθουν στην ατμόσφαιρα της λίγκας, τα περισσότερα δεν μπορούν, τρελαίνονται.

Εγώ ήμουν ώριμος όταν αποφοίτησα από το Νορθ Καρολάινα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που είχα να αντιμετωπίσω ένα εμπόδιο τα κατάφερνα. Πολλοί ήταν αυτοί που παρερμήνευσαν το τι σημαίνει για μένα ο τζόγος. Ο Τζόγος δεν με έκανε να κολλήσω, πάντα έβρισκα τον τρόπο και το προσπερνούσα. Κοίταζα μπροστά και έλεγα: Ότι έκανα το έκανα, δεν διακινδύνευσα κάτι προσωπικό ή κάτι που αφορούσε την οικογένειά μου, δεν εθίστηκα σε αυτόν και ο κόσμος με κατάλαβε, στην συνείδηση του δεν με κατηγόρησε ποτέ. Ακόμα όμως και όταν συνέβη, ήμουν ώριμος να το αντιμετωπίσω. Αν ήμουν 18 ή 19 ετών, ίσως να είχα κάνει λάθη.

Οταν έγινα επαγγελματίας, το πρωτάθλημα αναζητούσε μια αλλαγή. Είχα την προσωπικότητα να την δώσω αυτή την αλλαγή και το παιχνίδι μου το αγωνιστικό μου στιλ βοήθησαν την κατάλληλη στιγμή. Όλα τα άλλα ακολούθησαν. Τα 23 διαφορετικά παπούτσια, η δόξα, το χρήμα τα πάντα, ήρθαν μετά. Αυτό που συνέβη ήταν φαινόμενο. Πως μπορεί κάποιος να εξηγήσει ένα φαινόμενο; Δεν γίνεται. Το μοναδικό που μπορώ να πω σαν συμβουλή στους ανθρώπους του ΝΒΑ είναι να παραμένουν αυθεντικοί. Ο καταναλωτής, ο θεατής δεν είναι ηλίθιος. Είναι σε θέση να καταλάβει πλήρως τι συμβαίνει και τι δεν πάει καλά! Η αυθεντικότητα είναι το μόνο που διαρκεί.

Ο Ντέιβιντ Στερν σιχαίνεται αυτό που θα πω, αλλά εκείνος δημιούργησε το πρόβλημα. Παρατηρήστε πώς λειτουργεί το σύγχρονο μάρκετινγκ με τους παίκτες. Οταν εγώ μπήκα στο ΝΒΑ, όλοι ασχολούνταν μόνο με τους αθλητές, με τα νούμερά τους στους αγώνες και με τα επιτεύγματά των ομάδων τους. Το να ανακαλύψεις εκ νέου κάτι καινούριο είναι δύσκολο. Οταν αποφασίζεις να βαφτίσεις έναν παίκτη σημερινό Μάικλ Τζόρνταν ή σημερινό Μάτζικ Τζόνσον, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο κόσμος είναι να μπει στην διαδικασία σύγκρισης με τον Μάικλ Τζόρνταν ή Μάτζικ Τζόνσον. Και όταν το κοινό ανακαλύψει ότι δεν έχει τις ίδιες επιτυχίες, τότε μόνος σου έχεις σκάψει το λάκκο σου!

Οι καταναλωτές θέλουν κάτι που δεν έχουν ξαναδεί, κάποιον για τον οποίο θα πουν αυτός μάλιστα. Ο Μάτζικ, ο Μπερντ, ο Μπάρκλεϊ, εγώ, δεν ξεκινήσαμε από την αρχή ως συνεργάτες της Λίγκας. Γίναμε συνεργάτες. Αυτό πρέπει να κάνει και πάλι το ΝΒΑ, να βρει νέους παίκτες, οι οποίοι θα έχουν τις δυνατότητες πρώτα να εξελιχθούν και μετά να γίνουν συνεργάτες. Μην παίρνεις με το ζόρι παιδιά και τα αναγκάζεις να μπουν στο καλούπι των παλιών!

Ένα πράγμα που μπορεί να μάθει κανείς από μένα είναι το εξής: Οτιδήποτε πέτυχαν στη ζωή μου, το πέτυχα όντας ο εαυτός μου, όχι κάποιος που δημιουργήθηκε από άλλους με εξίσωση. Αυτό έχει να κάνει βασικά με την ανατροφή που πήρα από τους γονείς μου. Εγώ δεν μεγάλωσα στο κέντρο. Μεγάλωσα στην επαρχία, όπου υπήρχαν και υπάρχουν αξίες. Εκεί σε μαθαίνουν πώς να λειτουργείς μέσα σε μια κοινωνία, να είσαι καθαρός και ειλικρινής. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη, γίνονται υλιστικά. Τα δικά μου παιδιά το περνούν αυτό σήμερα.

Μπορώ να φορώ κοστούμι την μια μέρα και τρύπιο τζιν την άλλη, αλλά ο κόσμος γνωρίζει πως βλέπει τον αληθινό Μάικλ ανεξαρτήτως ρούχων. Όταν ήμουν μικρός είχα κοτσιδάκια, αλλά τα είχα όταν δεν με ήξερε κανένας. Αν αυτό συνέβαινε τώρα θα ήμουν αποδεκτός; Δεν προσπαθώ να το... παίξω κάτι, ίσως να γινόμουν αποδεκτός, αλλά ακόμη και τότε δεν είμαι σίγουρος ότι θα πετύχαινε. Οταν βλέπεις τον Τζόρνταν σήμερα, βλέπεις τον Τζόρνταν ως ένα ειλικρινές άτομο και όταν λέω ειλικρινές, εννοώ αληθινό, γνήσιο πέρα για πέρα. Είμαι αυτός που είμαι και αυτό είναι απολύτως κατανοητό στον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη.

Το ΝΒΑ δεν πρέπει να φοβάται την αποτυχία. Τα αστέρια που παίζουν τώρα ίσως να μην φτάσουν ποτέ την εικόνα του Τζόρνταν ή του Μάτζικ, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό ίματζ που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε 10 ή 15 χρόνια αργότερα. Μην προσπαθείτε να αντιγράψετε κάτι που υπήρχε πριν. Κάντε το με τον δικό σας τρόπο και δείτε πώς θα πάει. Ισως να μην πιάσει την επιτυχία που θέλετε. Ίσως δεν βγάλεις άμεσα τα χρήματα που θέλει, αλλά αξίζει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου".

Πηγή: http://www.supersport.gr/basketball/nba/default.asp?aid=144862


ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ... Ε Δ Ω !!!

ΥΓ: Δείτε και το επόμενο post. Πολύ κλάμα !!!

3 σχόλια:

Takis Varatzas είπε...

Καλά τα λέει ο Μιχαλάκης Ιορδανίδης.... Ας αγοράσει και τον ΠΑΟΚ όμως τώρα που παίζει και ο τρίτος ξάδερφος του μέσα μπας και σωθούμε....

Ανώνυμος είπε...

to blog san na paraperni 1 spor ifos bleeeeee


ps 1 ke to fimifika zitite dorean adsl/isdn rooter :P

Μαίρη είπε...

starscream μιας και το θυμήθηκα μην πάρεις ρουτερ ....το χω έτοιμο σε κουτί δώρου :)

και κάτι άσχετο ....

ρε μουράτε καλά όλα αυτά αλλά τον ΑΛΕΞ τι τον ήθελες ?? χαχαχαχα


πολύ ο,τι ναναι ρε παιδί

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location