Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΑ ΤΟ BLOGGING

Κάνοντας βόλτα σε διάφορα blogs έπεσε στην αντίληψή μου το παρακάτω πολύ σοφό!!!! Πιστεύω πως είναι ο "άγραφος νόμος" του blogαρίσματος!!!


"Κουβαλώντας λοιπόν κάποια εμπειρία εκθέτω τις απόψεις μου:

Κάθε νέος blogger πιστεύω θα περάσει απαραίτητα από κάποια στάδια στο χώρο. Το πρώτο στάδιο θα είναι να προσπαθήσει να αποκτήσει το ζωτικό του χώρο. Μια θεμιτή ενέργεια αλλά ο τρόπος που θα το κάνει θα τον χαρακτηρίσει. Στο πρώτο στάδιο θα είναι αρκετά απαλός και δεν θα επιδιώξει να αφήσει το προσωπικό του στίγμα. Σ΄ αυτό το στάδιο ο blogger θα πιστέψει πως είναι μοναδικός, ο πιο έξυπνος και πως η μπλογκόσφαιρα κινείτε γύρω απ΄ αυτόν.(χαχα, απατάσαι νεαρέ ε…υπάρχει κι άλλος κόσμος έξω απ’ το κεφάλι σου…)

Στο δεύτερο στάδιο η άμεση συμμετοχή με τον χώρο θα τον “υποχρεώσει” κατά κάποια τρόπο να δηλώσει ταυτότητα. Αυτό επειδή ακόμα και αν αγγελικά κινηθεί στο πρώτο στάδιο θα πρέπει να είναι υπαρκτός άγγελος για να παραμείνει τέτοιος. Ο χώρος της μπλογκόσφαιρας κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι πιο ελεύθερο κυκλοφορεί στην αγορά της έκφρασης. Είναι πολύ καλά αυτορυθμιζόμενος από σιωπηλούς και δίκαιους κανόνες αλλά και προσφέρει πλούσια γκάμα εργαλείων να προστατέψει κάποιος τον εαυτό του αν έτσι νιώσει. Ο χώρος από μόνος του ρίχνει κουκούλες και προβάλει αληθινές διαθέσεις με το πέρασμα του χρόνου. Σ’ αυτό κατά τη γνώμη μου συμβάλει η άμεση εμπλοκή μαζί του. Αν κάποιος απέχει ψυχικά απ’ αυτόν και μπαίνει μια φορά τη βδομάδα ίσως μπορεί να προβάλει την καλή του εικόνα για πολύ καιρό. Όπως ακριβός στην ΤV αν έχει κανείς εκπομπή μιά φορά τη βδομάδα. Αν έχει καθημερινή εκπομπή όμως κοινώς θα ξεκατινιαστεί κάποια στιγμή αναπόφευκτα. Πράγμα όμως κατανοητό. Η κατανόηση στις αδυναμίες έκφρασης των bloggers είναι ένα άλλο από τα υπέρ μας στοιχεία. Καταλαβαίνουμε και προσπερνάμε.

Στο τρίτο στάδιο - κατά τη γνώμη μου πάντα – ο blogger θα επιχειρήσει ένα είδος ξεκαθαρίσματος διαθέσεων αφού στο πρώτο στάδιο “εξαπλώθηκε” τυφλά.

Αν αντέξει μέχρι το τέταρτο στάδιο - και δεν έχει αποχωρήσει - θα έχει στο κεφάλι του μια πλήρη εικόνα του χώρου, θα γνωρίζει τι ακριβός ζητά απ’ την ενασχόληση του μ’ αυτόν και όλα τα υποθετικά σενάρια που τον διακατείχαν όταν μπήκε θα έχουν εξατμιστεί.

Θα είναι πλέων συνειδητοποιημένος στο χώρο και μέσα από τη διαδικασία θα τον έχει αγαπήσει - αν την αντέξει και την περάσε...."

Από τον φίλο ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ... Ε Δ Ω !!!

4 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλημερα

εγω παλι πιστευω οτι ο καθενας επειδη ειναι η προσωπικη τουσ ελιδα αυτη απλα εχει τους δικους του μικρους κανονες

moyratos είπε...

Skoulikaki μου απλά μου ταίριαξε κάπως ... Έλειψα και για λίγο καιρό!!!!!! Να μαι όμως και πάλι εδώ. Σιγά σιγά θα σας ξαναβρώ!!!!

ασημωνης είπε...

Καλα τα λεει...... Μια χαρα!

moyratos είπε...

Ασημώνη Και πολλά ακόμα ισχύουν αλλά ο καθένας μας το ξέρει!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location