Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!!!

Εχθές το βράδυ έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω βιντεάκι.

Σοκαρίστηκα να πω την αλήθεια!!! Νόμιζα ότι στην αρχή έκαναν πλάκα.

Κι όμως ήταν αληθινό!!!!

Πόσο μπορεί να ζήσει αυτή η ψυχή μετά από αυτό το βίντεο? Τι λένε οι γονείς του?

Καπνίζω από τα 20 και το περιορίζω στα 20-25 τσιγάρα από 2,5 - 3 πακέτα την μέρα!!!

Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση όταν θα γίνω πατέρας (κάποια στιγμή) να το κόψω τελείως και να γίνω αντικαπνιστής!!!!

Δείτε και θα καταλάβετε!!!!






ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ... Ε Δ Ω !!!

27 σχόλια:

Μαίρη είπε...

Ίσως ένα από τα πιο άσχημα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου

Skouliki είπε...

ευτυχως εγω ειμαι απο κεινους που το εχουν κοψει .. 4 μηνες τωρα και συνεχιζω ...

φιλακια


οποιος μπορει να το προσπαθησει ας το κανει θα δει την διαφορα αμεσως

Anyparktos είπε...

ετσι ειναι τα παιδια..δυσστυχως οτι βλεπουν κανουν..

Limokondoros είπε...

Καλά ρε Μουράτε,περιορισμό το λες εσύ τα 20-25 τσιγάρα;Γιατί ρε αγόρι μου;κρίμα δεν είναι;

TeddyBoy είπε...

Εγκληματίες γονείς!

Έχω δει με τα μάτια μου να βάζουν τόσο μικρά παιδάκια να καπνίσουν για να γελάσουν οι ίδιοι.

Βρε ουστ, ανάξιοι!

moyratos είπε...

Μαιρούλα όντως έτσι !!!! Απλά μου συμπληρώνεις την τοποθέτησή μου.

Skouliki καλό κουράγιο και κράτα γερά. Ο πρώτος χρόνος είναι ο ποιό κρίσιμος. Είχα δοκιμάσει να το κόψω αλλά άντεξα μόνο 2 μήνες. Βέβαια έτυχα σε συγκηρία (στρατός) που δεν μου άφησε περιθώρια να βρω δύναμη.

moyratos είπε...

Anyparkte φταίνε και οι γονείς που γράφουν κανονικά το αθώο μυαλό των παιδιών και δεν προσπαθούν έστω να καπνίζουν κρυφά ή να μην καπνίζουν μπροστά στα παιδιά.

Limokondore φίλε μου, ειλικρινά το θεωρώ για την ώρα περιορισμό. Από 60 τσιγάρα την ημέρα (πακέτα) το περιόρισα στον 1 καπνό 50 γρ ανά 3 μέρες περίπου 50-60 τσιγάρα. Καμιά φορά ο καπνός τελειώνει νωρίτερα .... Θέλω να το κόψω αλλά όχι τώρα. Δεν είμαι έτοιμος. Είναι μια δύναμη που θα την χρειαστώ στο προσεχές μέλλον. Τώρα απλά ανακτώ τις δυνάμεις μου!!! Το ξέρω ότι δεν είναι ακόμα αργά απλά λίγο χρόνο ακόμα!!!!

moyratos είπε...

TeddyBoy βασικά έχω δει μόνο να επιτρέπουν στα παιδιά τους και καλά (στα ψέμματα) να καπνίζουν (σβηστά τσιγάρα). Το έκανα και γω μικρός. Δεν με επηρέασαν αυτοί όμως απλά το ότι σε ένα πρόβλημα που είχα να αντιμετωπίσω, ανώριμα στα 19 μου, το αντιμετώπισα με λάθος επιλογή!!!! Το μετάνιωσα αλλά για την ώρα μου αρέσει. Οι γονείς εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να αποφεύγουν το κάπνισμα εμπρός στα παιδιά, γιατί το παιδί καταλαβαίνει ότι το να καπνίζει ένας γονιός του δείχνει κάτι περισσότερο από τον μη καπνιστή. Και γιαυτό βλέπουμε τα παιδάκια να κάνουν αυτό το λάθος!!!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Αυτό με τα σβηστά τσιγάρα το έκανα κι εγώ. Και θυμαμαι ότι μ' άρεσε πολύ αυτή η γεύση!!
Το τσιγάρο κόβεται μόνο απότομα, οποιαδήποτε στιγμή κι αν είναι, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Και δεν το λέω μόνο για σένα, αλλά και για μένα και για όποιον άλλον καπνίζει και αναβάλλει να το κόψει. Ο πατέρας μου το 'κοψε μια και καλή, χωρίς να σκεφτεί τίποτα άλλο, απλά πήρε την απόφαση και βρήκε τη δύναμη να την κρατήσει. Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε. Η μητέρα μου που σ' αυτό είναι αναβλητική, από τότε το 'χει κόψει κάπου 30 φορές. Εγώ προς το παρόν το έκοψα 2.
Το βασικότερο είναι η αυτοκυριαρχία και η αποφασιστικότητα. Ο μεγάλος αντίπαλος, οι κοντινοί σου άνθρωποι που καπνίζουν μπροστά σου τον πρώτο καιρό της διακοπής. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.

moyratos είπε...

Γυάλινο Δάκρυ μια και καλή χωρίς δεύτερη σκέψη .... Έτσι απότομα. Ένα πρωί που θα ξυπνήσω να πω ΤΕΡΜΑ!!!! Απλά δεν θέλω σήμερα ή αύριο ... Απλά ένα πρωί!!!!

sgjtmvbn είπε...

Τώρα εάν πω ότι όταν διάβασα την ανάρτηση κ είδα το video, αμέσως μετά άκουσα «τα παιδία της γειτονίας σου» και το «αχ, να περάσει ο πυρετός» και κάπνισα κάπου στα 3 με 4 τσιγάρα, είμαι μ.....ς???
Anyway... να σου πω την αλήθεια δεν πολύ-σοκαρίστηκα έχω δει και χειρότερα, όπως ένα δωδεκάχρονο να ζητάει μπύρα στις 12 το πρωί, όπως μια παρέα δεκατριάχρονων να κάνει μπάφο και αυτά τα παιδία δεν ζούσαν σε κάνα αστικό κέντρο (όπως Αθήνα, Θεσ/νικη) αλλά σε χωριό...

Πάντως να το κόψεις πρώτα για την υγεία σου και μετά για το παράδειγμα προς τα παιδία σου!

Καλή σου μέρα! Πάρα πολύ καλή ανάρτηση! :)

γυάλινο δάκρυ είπε...

Κι εγώ έτσι σκέφτομαι.. Κάποτε όταν γίνω 30..!!!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Ειναι αληθινο;; Ειναι σοκαριστικο βιντεο..
Οσο για την αποφαση να το κοψεις ειναι πολυ δυσκολο. Και τωρα που σου μιλαω καπνιζω παρ'ολο που σκεφτομαι οσα βλαβερα για την υγεια προκαλει το τσιγαρο.. Ομως απο την αλλη σκεφτομαι αφου το ετχαριστιομαστε το τσιγαρο, γιατι να μην καπνιζουμε;;

Spy είπε...

Μάλλον το "υφάκι" που κληρονόμησε ο πιτσιρικάς είναι χειρότερο από μια πιθανή πλάκα με τσιγάρο, μιας και αυτό θα του υπαγορεύει τις επόμενες αποφάσεις του...

Mara Lisha είπε...

Καλησπέρα καλέ μου.
Το έχω δει το videaki στην δουλειά, λίγες μέρες νωρίτερα. Να σου πω την αλήθεια, αηδίασα στην ιδέα πως μπορούσε αυτό, να ήταν το δικό μου παιδάκι. Καμία μέριμνα δεν υπάρχει (προσωπική άποψη) από την πολιτεία για την απαγόρευση του καπνίσματος μικρών παιδιών. Αν στηθείς σε κάποιο περίπτερο όλο και θα πετύχεις πιτσιρίκια να αγοράζουν τσιγάρα για τους δικούς τους. Κι εγώ καπνίζω και κάνω προσπάθειες για να το κόψω, είμαι όμως ενήλικη.
Θα με βρεις κάθετη όμως στην ιδέα, ανήλικα παιδιά να καταστρέφουν τον οργανισμό τους μ’ αυτόν τον τρόπο.

Unknown είπε...

Ανατρίχιασα,τί να πω,αίσχος...

wilma είπε...

τώρα το μόνο που θα ήθελα να κάνω είναι να χαστουκίσω τους γονείς του πιτσιρικου. Πες με φασίστα πες με ότι θες αλλά αυτό θα ήθελα να κάνω.

moyratos είπε...

Indolent καθόλου λακαμάς δεν είσαι!!! Και γω το ίδιο κάνω αν με στεναχωρήσει κάτι!!!! Υγεία και πάλι υγεία σε όλους μας ....

Δάκρυ αρκεί όταν λέμε 30 να το εννοούμε και όχι έλα μωρέ κανά 2 χρονάκια ακόμα!!!!

moyratos είπε...

Μπουρμπουλήθρα για αληθινό μου το στείλανε και αληθινό φαίνεται. Αλλά και ψεύτικο να ναι πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν τέτοια παιδιά? Να ευχαριστιόμαστε 1 το πολύ 2 τσιγάρα την ημέρα δεν είναι κακό ... Στο κάτω κάτω υπάρχουν και άλλου είδους "απολαύσεις" ποιο υγιεινές ... Δεν νομίζεις?

Spy μου ... Και όχι μόνο το υφάκι ε?

moyratos είπε...

Mara Lisha Κάποτε όταν ήμουν 16-17 οι περιπτεράδες μεριμνούσαν από μόνοι τους "ρουφιανεύοντας" στους γονείς ότι το παιδί τους πήρε τσιγάρα!!! Τότε ήταν πολλοί οι Έλληνες και το έκαναν από καλοσύνη. Τώρα πολλά περίπτερα τα έχουν κάποιοι αλλοδαποί (δεν έχω τίποτα με αυτούς) οι οποίοι κοιτάνε την τσέπη τους και μόνο!!!!

moyratos είπε...

Μάνο μου, και λίγα λες!!!!! Μπορεί να φαίνεται αστείο σαν στήσιμο ... Το παραδέχομαι ότι στην αρχή γέλασα!!!! Μετά όμως όταν συνειδητοποίησα τι έβλεπα ... Αηδίασα και ένιωσα ένα απόλυτο αίσχος!!!

Wilma Καθόλου φασίστρια δεν σε βρίσκω!!!! Και με τα δίκια σου ... Απλά τους Ελληνικούς νόμους σκέφτομαι!!!!!

brainwaves είπε...

Καλώς σε βρίσκω μουράτε.

Απαράδεκτο το βίντεο και απαράδεκτοι οι γονείς όντως.

Θα συμφωνήσω με τον spy για το υφάκι.

Κρίμα...

Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν σωστή η ενημέρωση για τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα μακροπρόθεσμα θα ήταν λίγοι αυτοί που θα συνέχιζαν να καπνίζουν.

Δεν αρκεί να ανατριχιάζουμε με τις εικόνες των καρκινοπαθών που βλέπουμε. Μπορούμε να τις προλαμβάνουμε και το οφείλουμε στους εαυτούς και στα (για όσους έχουν) παιδιά μας.

xxx

moyratos είπε...

Καλώς ήρθες στην παρέα Brainwaves. Η ενημέρωση γενικότερα και σαν έννοια είναι άγνωστη λέξη/σημασία/ορισμός/απόφαση για την Ελλάδα. Για τις εικόνες που αναφέρεις ... δεν είναι μόνο οι καρκινοπαθείς ... Είναι πολλοί συνάνθρωποί μας που υποφέρουν. Και δεν φταίει μόνο το τσιγάρο για τον καρκίνο.
Εμείς οι καπνιστές είμαστε απλώς "άρρωστοι". Μια αρρώστια που η πολιτεία δεν μεροιμνά για αυτό παρά μόνο εισπράτει (από τους φόρους στα τσιγάρα και στο οινόπνευμα=> αλκοολισμός=> αρρώστια!!!!!)

Βλαχοκυριλές είπε...

Αυτός που τράβηξε αυτό το βίντεο είναι πολλά κιλά μαλάκας.

seniorita είπε...

ρε παιδιά είναι δυνατόν να είναι αληθινό το βίντεο;εγώ νομίζω πως είναι στημένο,δε μπορεί να έχει τέτοιο υφάκι όπως λέτε και παραπάνω...αδυνατώ να το χωνέψω!
είμαι αντικαπνίστρια αναφορικά με τους δημόσιους κλειστούς χώρους..οπουδήποτε αλλού ας κάνουν ό,τι θέλουν..

brainwaves είπε...

...θα συμφωνήσω!!!

moyratos είπε...

Βλάχε μου και λίγα λες!!! Τόνους μαλάκας θα έλεγα!!!!

Seniorita με τον νέο νόμο (από 1/1/2010) θα υποφέρουμε ή θα υποφέρουν οι αντικαπνιστές!!! Με αυτόν τον τρόπο την βλέπουν την δουλειά πολύ ρατσιστικά!!!!

Brainwaves Αυτό έλειπε να διαφωνήσεις!!!!! ;)))
χαχαχααχ
αχαχχχα

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location