Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Ρόδος Το νησί των Ιπποτών!!!

Δείτε και στο τέλος του post το UPDATE!!!! (06/09/2008)


Μετά από κάποιες αναβολές, λόγω ανωτέρας βίας, καταφέραμε επιτέλους να πάμε στη Ρόδο διακοπές !!!

Μουράτος και Μαίρη κανόνισαν τις πρώτες διακοπές τους μαζί !!! ΑΠΙΣΤΕFTABLE !!!




Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από παρέμβαση γνωστού κανονίζεται το κλείσιμο του τετράστερου **** ξενοδοχείου VIRGINIA σε ειδική τιμή για εμάς 100 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και ημιδιατροφή (!!!) στο ίντερνετ ρίξαμε μια ματιά πριν το κλείσουμε και μπορεί να δει κανείς τις ανέσεις που προσφέρει στα δωμάτια, το υπέροχο εστιατόριο, την τεράστια πισίνα με τα pool bar !!! Την ίδια εβδομάδα γίνεται ο μεγάλος σεισμός στη Ρόδο 6,3 Ρίχτερ!!! Δεν πτοούμαστε .... Συνεχίζουμε με τα αεροπορικά εισιτήρια.



Λίγο αργότερα κλείνουμε και τα αεροπορικά εισιτήρια και αναμένουμε με γλυκιά αγωνία την αναχώρησή μας αρχές Αυγούστου! Μετά από λίγες μέρες που εκδώσαμε τα εισιτήρια άρχισε η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί που την έκαιγε για 6 ολόκληρες ημέρες… Τίποτα δεν μας πτόησε όμως, είπαμε ότι στην τελική αν δεν κάνουμε διακοπές θα πάμε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση!!!!!



Την πρώτη βδομάδα της άδειάς μας πήγαμε στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, είχαμε και παρέα εκεί, περάσαμε πολύ ωραία, ήπιαμε αρκετά μπουκάλια ρετσίνες George Michael (Μιχάλη Γεωργιάδη), τσίπουρα και ένα ποτό μικρομπομπίτσα, ψαρέψαμε αρκετά, φάγαμε ψαράκια, αχινούς και φούσκες, δε λείπει η γκαντεμιά βέβαια και στο Μαρμαρά μιας και οι αχινοί εκδικούνται μέχρι και σήμερα το φαγοπότι μας, με αρκετά αγκάθια να βρίσκονται ακόμα στα δάχτυλά μας μη θέλοντας να το πάρουν απόφαση να βγουν ! ! !




Παρασκευή πρωί και είναι ώρα για αναχώρηση προς Ρόδο, η φωτιά είχε σβήσει, η μετασεισμική δραστηριότητα σταμάτησε και όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και μας περιμένουν, για να σας γράφω σημαίνει ότι δεν έπεσε και το αεροπλάνο και είμαστε καλά (ο αριθμός θέσης μας βέβαια που ήταν το 26 (δηλαδή δια 2 = 13 …δε μας άρεσε)! Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το ΝΟΚΙΑ έχει λειτουργία "εν πτήση" οπότε λέω να σας δείξω μερικές φωτογραφίες από αεροπλάνο!!!!



(συννεφιές!!!!)


(Μπροστά μας η Νάξος, πίσω η Πάρος και στο βάθος η Αντίπαρος. Αριστερά τα Κουφονήσια!!!)


Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο αναζητήσαμε αμάξι προς ενοικίαση και αφού στις 7 εταιρείες η φτηνότερη τιμή που βλέπαμε ήταν 48 € το πιο μικρό αμάξι, για καλή μας τύχη βρήκαμε με 35 € το ΑΤΟS ….


- Έχει κλιματιστικό ε? (ρωτάμε)


- Βεβαίως και ραδιόφωνο επίσης !! (απάντηση)


Φορτωνόμαστε στο αμαξάκι μας να πάμε στο ξενοδοχείο, στο δρόμο ανακαλύπτουμε πως το κλιματιστικό έβγαζε μόνο ζέστη και η Ρόδος να καίγεται στον ήλιο, το ραδιόφωνο δεν έπαιζε τίποτα άλλο εκτός από κάτι παράσιτα (ίσως να ήταν Ροδίτικα σουξέ σκεφτήκαμε!!!). Μια ώρα μετά πιάνει πάλι φωτιά μερικά χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο που θα μέναμε, που ευτυχώς την άλλη μέρα είχε σβήσει !!!


Το βράδυ θέλοντας να πάμε κάπου κοιτώντας τον χάρτη , μου λέει ο Μουράτος άνοιξε λίγο το φως στο αμάξι να δω που θα πάμε , πάω κι εγώ να το ανοίξω και ανακαλύπτω πως το κουμπί ήταν σπασμένο ….μου λέει ο Μουράτος ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ!!!!!

Τηλεφωνήσαμε στην εταιρεία και μας είπανε να το αλλάξουμε το αυτοκίνητο την επόμενη μέρα (πάλι καλά).


Το ξενοδοχείο από έξω έδειχνε υπέροχο, η πισίνα δε ήταν σχετικά εντυπωσιακή αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο φαινότανε στο ίντερνετ (ε σκασίλα μας λέμε για την πισίνα )

Παίρνουμε το κλειδί του δωματίου από τη ρεσεψιόν - δωμάτιο 113 – (ούτε αυτό μας άρεσε) και πηγαίνουμε προς το δωμάτιο, η διαδρομή ήταν απογοητευτική, ένας στενός σκοτεινός ισόγειος διάδρομος, δεξιά αριστερά προπολεμικές μπλε πόρτες , μια μοκέτα στο πάτωμα ποντικί χρώμα, χιλιοπατημένη ….έμοιαζε τόσο πολύ το σκηνικό με καμπίνες πλοίου που μας έπιασε ναυτία και άρχισε να κουνάει !!!!!

Το δωμάτιο μας δεν είχε τίποτα που να θυμίζει τα αστέρια του ξενοδοχείου, ήταν παλιό, παλιά έπιπλα και άσχημα, το μπάνιο ήταν 20ετίας τουλάχιστον, δεν είχε καν σαπούνια και αφρολουτράκια …..το καζανάκι έτρεχε και η μυρωδιά του δωματίου θύμιζε νοσοκο

μείο ! Είχαμε θέα τη θάλασσα αλλά σχετικά μακριά αφού μέχρι να δεις τη θάλασσα προηγούνταν το γκαζόν και κάποια δωμάτια και ένας δρόμος με σχετική κίνηση (ευτυχώς μόνο τις πρωινές ώρες).


Κάναμε παράπονα στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου που δεν εισακούστηκαν όμως θα χάναμε μια ολόκληρη μέρα για να ψάξουμε άλλο ξενοδοχείο οπότε είπαμε να κάτσουμε να τη φάμε δε βαριέσαι ….ελπίζαμε στο καλό φαί του ξενοδοχείου αλλά …..Ναι!!! Καλά καταλάβατε ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ….μόνο τα μακαρόνια ήταν υποφερτά, κάτι ρολό δε, που είχε το μεσημέρι, ότι περίσσευε το κομματιάζανε το βράδυ και με λίγη σάλτσα γινότανε βραδινό!!! Το ίδιο και με τα κασέρια και τα τυριά … Ένα σουφλέ όλο τρέλα!!!! Η μπύρα ήταν κάτι σαν σκουριά με οινόπνευμα και το κρασί ξίδι . Το πρωινό απαράδεκτο κα

ι το μόνο που τρωγότανε ήταν η μαρμελάδα φράουλα, το πεπόνι και το καρπούζι ήταν στεναχωρημένα στην όψη και άθλια στην γεύση !


3 φορές καταφέραμε να φάμε λιγάκι στο ξενοδοχείο (τόσο άντεξε το στομάχι) και τις υπόλοιπες τις βγάλαμε έξω με κατσικάκι, ψάράκια και πίτσες :)


Απορήσαμε με τους Ρώσους και τους Ελβετούς του ξενοδοχείου με τα καρτελάκια στα χέρια πως έτρωγαν 3 φορές την μέρα!!!


Ναι θα πείτε πως με όλα αυτά που λέμε πρέπει να περάσαμε χάλια

, όμως η αλήθεια είναι πως δεν μας πτόησαν όλα αυτά και περάσαμε πολύ όμορφα ίσως στο ωραιότερο νησί της Μεσογείου. Το γυρίσαμε όλο, γράψαμε πολλά χιλιόμετρα και αφήσαμε μόνο το καμένο κομμάτι της Ρόδου (νότια).

Ότι άσχημο μας βρήκε το περάσαμε με χιούμορ και πήραμε έν

α πολύ καλό μάθημα για τις επόμενες διακοπές μας.

Προτείνω σε όσους δεν έχετε πάει στη Ρόδο, να πάτε οπωσδήποτε (μακριά από το Virginia hotel)

Η παλιά πόλη είναι ένα όνειρο, το τοπίο φανταστικό, το κάστρο παραμυθένιο, η διαδρομή στις πεταλούδες καταπληκτική και γλυκά κουραστική.


Αυτά τα ολίγα!!!





ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ... Ε Δ Ω !!!


UPDATE: Και εκεί που καθόμασταν με την Μαιρούλα και βλέπαμε το πρώτο μέρος της τριλογίας The Lord Of The Rings και εκεί που έχει ησυχία στα ορυχεία των Νάνων (μετά την ριξιά του σκελετού από το ατζάμικο "Χόμπιτ" στο πηγάδι) και η ησυχία είναι απόλυτη .... αρχίζει να δυναμώνει η μουσική με έντονα βήματα ... και ξαφνικά .... ταυτόχρονα με τα τύμπανα από την ταινία χοροπηδάμε μέσα στο σπίτι!!!! Τόσο καλά ηχεία έχω ο "Παίχτης"?


χαχαχαχχχαχχαχχα Έγινε σεισμός 3,8 ρίχτερ ... και μεις κολλημένοι με την ταινία!!!!! Απίστευτο ... έγινε ταυτόχρονα με τους ρυθμικούς τυμπανισμούς της ταινίας!!!! Τέτοιος συγχρονισμός!!! Άλλο να το ζεις και αλλιώς να το περιγράφεις!!!!


25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να σας πω βρε παιδιά.... αν είναι να γκρεμίζετε...(φωτιές-σεισμοί) το νησί όπου πάτε...δεν καθόσαστε στο σπιτάκι σας καλύτερα??? Όχι τίποτα άλλο αλλά τόση γκαντεμιά... δεν την έχει ούτε ο μητσοτάκης....
:-p

Μαίρη είπε...

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε???

moyratos είπε...

Χαμόγελο Και που να δεις την φωτογραφία στο παρακάτω λινκ λίγες μέρες πριν την τραγωδία στη Σαντορίνη!!!

γκουτου γκουτου

Anyparktos είπε...

diakopes xwris mikroperipeteioules dn exoun noima..

Ταχυδρόμος! είπε...

Εύγε!!

Unknown είπε...

Mia xara dhl...

dr.SeenG είπε...

Καταρχήν... αν σκοπεύετε να περάσετε τις επόμενες διακοπές σας στην Πιερία, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ! Ε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ! :P

Τι με θύμισες τώρα... Πωωωω...
Θέλω να ξαναπάω.
Η παλιά πόλη είναι ότι πιο όμορφο έχω δει ποτέ. Υπέροχη!!!
Το λιβάδι είχε πεταλούδες; Στην πενταήμερη με το σχολείο, ήταν Απρίλιος, είχε λίγο κρύο... και ήταν άδειο... Όχι πεταλούδα... ούτε κάμπια δεν είδαμε... :(

Α... ομπρέλες αγοράσατε;
Και κάτι τελευταίο: οι πίτες με γύρο εκεί δεν είναι ωραίες... Μικρές, με άνοστο γύρο και τζατζίκι με το ζόρι...
Buenos noches tsampikos και καλώς ήρθατε :)

moyratos είπε...

Ανύπαρκτε Αυτό ξαναπές το. Και όπως λέει και η Μαιρούλα
δεν πτοούμαστε!!!!

Ταχυδρόμεεεεεε Πολλά τα "ε" ή να τα αφήσω? Την καλημέρα μου.

moyratos είπε...

Mάνο Στο τέλος όλα καλά!!!!

Δόκτωρ ΠαλιοΜητσοτάκηδες είμαστε αλλά τι να κάνουμε όταν όλοι οι bloggoφίλοι έχουν καλεσμένο τον ΜήτσοΦάντιΜπαστούνι και εμείς διαβάζουμε?

Λογικό και επόμενο η γκαντεμιά να έρθει με το μερος μας!!!

Βρωμογυρόπιτα δεν φάγαμε αλλά είχε μια Ιταλοπιτσαρία μούρλια!!!! Just like in Italy!!!!

Ομπρέλα δεν πήραμε!!! Το είχα ξεχάσει γμτ ότι φημίζονται!!! Πεταλούδες είχε μιλιούνια!!!!

Γιατί σταμάτησες τα σχόλια? Θα μπορούσες να μην απαντάς, ή να απαντάς μαζικά .... και από την άλλη γιατί καθημερινά ποστ? κάνε 3-4 την βδομάδα!!! Πολλές αλλαγές έκανες το καλοκαίρι!!!

ΥΓ: Λέμε να ρθούμε κανα 3ήμερο τον χειμώνα Πιερία!!!!!!

Μαίρη είπε...

Πεταλούδες είχε χιλιάδες , πάθαμε πλάκα ,είμασταν τυχεροί γιατί ήταν η εποχή τους . Η αδερφή μου που πήγε πενταήμερη Μάιο δεν είχε την τύχη να δει τις πεταλούδες .

Πίτες γύρους και βλακείες δε φάγαμε ούτε θέλαμε να πάμε στη Ρόδο για να φάμε κάτι που μπορείς να βρεις παντού.

Αν εξαιρέσουμε τα αίσχη που μας τάισαν στο ξενοδοχείο και αφού γλυτώσαμε τη γαστρεντερίτιδα , απολαύσαμε κατσικάκια , ψάρια και ιταλική πίτσα !

Από Δευτερα αρχίζω δίετα γιατί δεν πάει άλλο , έχω πάρει φόρα από τις διακοπές και ακόμα τρώω :-( :-S

Μαίρη είπε...

Μουράτεεεεεεεεεεεεεεεεε

σταμάτα επιτέλους να γράφεις συγχρόνως ποστ μαζί μου !!!!!


γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

έπρεπε να σε αφήσω στη Ρόδο να ψάχνεις να βρεις τον κολοσσό !!

TeddyBoy είπε...

Πολύ χαίρομαι παιδιά μου που περάσατε καλά!

Αλλά 100€ το δωμάτιο! 3 αστέρων είναι for god's sake!

Βάζω στοίχημα ότι οι αλλοδαποί τουρίστες που ήταν μαζί σας στο ξενοδοχείο, δεν το πλήρωσαν παραπάνω από 30-40€.

Αλλά τι να πεις; Έτσι κάνουν όλοι. Περιμένουν τον Αύγουστο που θα πλακώσουν οι Έλληνες για να βγάλουν όλα τα σπασμένα!

Πιτσαρία μάλλον κατάλαβα ποια λέτε.. Αυτή που είναι κοντά στο ξενοδοχείο και την έχει μια Ιταλίδα ε; Φοβερή όντως!

? είπε...

ΑΠΙΣΤΕFTABLE?!! χαχαχχαχαα!!! ΘΕΊΛΑ!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Χαχαχα! Είστε γκαντέμηδες!! Αλλά αφού παρόλα αυτά περάσατε καλά, αυτό δείχνει ότι αν υπάρχει καλή διάθεση και καλή παρέα, όλα λύνονται!
Αλλά μου θύμισες ένα ταξίδι μου στην Κέρκυρα και στα Γιάννενα πριν μερικά χρόνια, που εκεί που μέναμε είχε ξεσαπάσει κοντά φωτιά και περάσαμε το 1ο βράδυ χωρίς ρεύμα και σε ετοιμότητα μην πλησιάσει η φωτιά πολύ, να τα μαζέψουμε και να φύγουμε. Αφού σβήστηκε τελικά, πηγαίναμε την 3η μέρα στη Βόρεια Κέρκυρα για μπάνιο και το δρόμο μας τον έκοψε άλλη φωτιά. Την 4η μέρα έβαλαν πάλι φωτιά κοντά στο μέρος που μέναμε, οπότε τα μεζέψαμε και φύγαμε. Και στο δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη, στο νομό Ιωαννίνων, ταξιδεύαμε παρέα με φωτιά και πάλι!!
Κι εμένα χτες ο σεισμός με βρήκε στο σινεμά, συγχρονισμένος με τα ηχητικά εφέ των trailer!!!
Ok, ξέρω, κι εγώ γκαντέμω είμαι!!!

ασημωνης είπε...

Για ακουστε να σας πω!!!! Ο βασιλιας της γκαντεμιας στην blogoσφαιρα ειμαι εγω!!! Δεν θα μου παρετε τα πρωτεια!! Ακους εκει....
Τελικα παντως οσο ασχημες κι αν ειναι οι συνθηκες η καλη παρεα τα σβηνει ολα....
Κι ο Μαρμαρας πολυ ομορφος. Εχω παει 3 φορες και ξαναπηγαινω ανετα...

seniorita είπε...

χιούμορ και καλή διάθεση να υπάρχει και όλα ξεπερνιούνται!θα τα θυμάστε και θα γελάτε!
εγώ το σεισμό δεν τον κατάλαβα..ήμουν σε αυτοκίνητο..

Skouliki είπε...

ροδοςςςςς αγαπημενο νησι εχω παει και 10 φορες ..παντα γαματα περναγα ..

χαλκιδικι δευτερο ποδι ειναι σαν δευτερο σπιτι μου εκει ημουν και φετος ..καθε χρονο σαρτη παω μια βδομαδα οπς και να εχει..

βλεπω μια χαρα τα περασες γκαντεμη αχαχχαχαχαχχα

Βλαχοκυριλές είπε...

Καλοπερνάμε βλέπω, κύριε μουράτε! Πάντα τέτοια :-)

Takis Varatzas είπε...

Είπαμε πήρες καινούριο ηχοσυστέμι αλλά άλλη φορά να χαμηλώνεις την ένταση... Ακούς εκεί 3,8 !!!!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Μπορει το ξενοδοχείο να ηταν χαλια μαυρα κι αραχνα, αλλα η Ροδος ειναι απιθανο μερος και δεν γινεται να μην περασεις καλα οταν εισαι εκει! Καλη προσαρμογη στην καθημερινοτητα και καλο κοραγιο!

moyratos είπε...

Μαιρούλα μου πες τα όλα έξω από τα δόντια!!!!

TeddyBoy Περάσαμε καλά πέραν του ξενοδοχείου. Στα ελληνικά site και στην ταμπέλα του ξενοδοχείου αναγράφει 4 αστέρια, σε ξένα site 3!!!!! Όπως τα λες, αρπακολλατζήδες με τους Έλληνες!!! Οι ξένοι ήταν όλοι με καρτελλάκια ... Αφού δεν ελέγχανε και μια μέρα δοκιμάσαμε και τα 3 γεύματα!!!! Αλλά από τα αίσχη αηδιάσαμε και τρώγαμε έξω.

Στην Ιταλίδα κάτω από το ξενοδοχείο δεν πήγαμε. Στην πόλη παραλιακά είναι ένα μαγαζάκι Μαρτσέλλο ή κάπως έτσι ... είναι στην παραλιακή πριν τον κυκλικό κόμβο που φεύγεις για αεροδρόμιο. Είναι φοβερός. Στο συνιστώ.

moyratos είπε...

Νικόλα 8 μήνες μαζί και μετά από αναβολές έστω και ολιγοήμερων διακοπών πίστεψέ με ότι όντως απιστέφταμπολ!!!

Γυάλινο Δάκρυ Welcome to the Gantem Club MitsosTakis!!!!!
αχχαχαχα
αχχχαχαχα
χαχαχαχααχ
αχχαχαχαχ

moyratos είπε...

Ασημώνη Σε εκλέγουμε πανψηφή στο Gadem Club MitsosTakis για πρόεδρο τότε!!!!! Άμα σε συμπληρώνει τα κενά σαν άνθρωπο τότε πίστεψέ με είναι ότι καλύτερο συναντάς στην ζωή ή μάλλον ένα από τα μετρημένα καλά της ζωής!!!!!

Σε περιμένουμε Μαρμαρά για κανένα ψαροτούφεκο και τσιπουράκι!!!!

Seniorita Ευτυχώς που έχουμε άφθονο χιούμορ οπότε δεν μας επηρέασε την διάθεση!!!!

moyratos είπε...

Skouliki Ήταν η 2η φορά αλλά δεν είχα δει τίποτα εκτός από την παλιά πόλη. Ξανά πηγαίνω άνετα !!!!
Ο Μαρμαράς είναι η καρδιά μου. Κατάγομαι κατά το ήμισυ από εκεί. Είναι από τα ομορφότερα μέρη. Θα κανονίσουμε και καμιά blogoσυνάντηση εκεί από του χρόνου!!!!

Βλάχε μου όσο μπορούμε του δίνουμε και καταλαβαίνει!!!! Σε ευχαριστώ που ήρθες και από εδώ!!!!

moyratos είπε...

Σάκη λες από τα ηχεία να προκλήθηκε ο σεισμός? Δεν το είχα σκεφτεί!!!!!

Μπουρμπουλήθρα Έχεις απόλυτο δίκιο. Με την κατάλληλη συντροφιά όλα καλά σου είναι ακόμα και οι ατυχίες!!!! Tnx

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location