Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΕΝΑ POST ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ !!!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Αμαλίας. (για να μάθετε ποια ήταν η Αμαλία μπείτε εδώ)

Θα ήθελα να προτείνω το εξής και θα παρακαλούσ
α σε όλους τους bloggers να το προωθήσουν παντού, για την 1η Ιουνίου 2008, ημέρα της Αμαλίας.

Πρόταση:


Να postάρουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers στα blog τους ένα κοινό post (πρότασή μου το τελευταίο post της Αμαλίας από το blog της το οποίο θα βρείτε εδώ) μαζί με το βιντεάκι από το youtube που θα βρείτε εδώ. Στο τέλος του κάθε post θα μπορεί ο καθένας μας να γράψει ένα σχόλιο για το θέμα της υγείας.

Σκοπός αυτού του post είναι:
1) για τον άδικο και ταλαιπωρημένο χαμό της Αμαλίας (σκεφθείτε ότι μπορεί να συμβεί και σε όλους μας κάτι αντίστοιχο)
2) Με την συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων blogger θα ξεθαφτεί και πάλι η υπόθεση και να ερευνηθεί εις βάθος μέχρι να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Έτσι απλά για να τιμήσουμε την μνήμη της όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers και να κράξουμε το κατεστημένο που επικρατεί με τα φακελάκια και τις δήθεν αμπελοφιλοσοφίες των μπακαλογι
ατρών.

Το post να έχει την παρακάτω μορφή:



"Tα 15' του Γουόρχολ να αφήσουν βάση"

"Παιδιά, σε πρώτη φάση, ΄νομίζω οτι τα πράγματα καλα πήγαν.Η μπλογκόσφαιρα δημιούργησε "κάτι". Ως προς τα δικά μου κίνητρα θέλω να πω. Το ρημαδοφάρμακο που μού στερούσαν, είχα καταφέρει και το είχα πάρει λίγο πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα με το fakellaki , οπότε η θέλησή μου όλη μπορούσε πλέον να επικεντρωθεί στη μεγάλη μου επιθυμία: να σταματήσουν οι (περισσότεροι) γιατροί που είναι τα αλαζονικά βόδια να είναι κατεστημένο. Αν είναι και δε μπορούν να εξαφανιστούν, ας είναι τουλάχιστον η εξαίρεση- όχι ο κανόνας ρε παιδια, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, δυστυχώς. Ήθελα να δείξω μόνο κάποιους τρόπους άμυνας, κι ένας από αυτούς είναι η δημοσίευση του τι γίνεται: τη σκέφτονται τη φημουλα τους όλοι αυτοί που δε βρίσκουν ραντεβου παρά μόνο μετά από έξι μήνες εκτος κι αν..... Τη σκέφτονται τη μείωση της πελατείας όλοι αυτοί που πας να σού κόψουν τις αμυγδαλές και βγαίνεις τελικά με βλεφαροπλαστική..... Τη σκέφτονται την αποζημίωση που θα δώσουν (αν σοβαρευτούν τα ελληνικά δικαστήρια) αυτοί που σου δίνουν αγωγή για ζάχαρο, ενώ έχεις υπογλυκαιμια.... Λυπάμαι που λόγω παρελθόντων ετών την έχουν γλιτώσει οι περισσότεροι δικοί μου Προκρούστηδες - αλλά η αλήθεια οταν βγαινει προειδοποιεί τουλάχιστο τα επόμενα υποψήφια θύματα Οσο για την τηλεόραση, θέλω να ξέρετε γιατι δε βγήκα, παρ'όλο που από χθες το ξημέρωμα με έχουν ζητήσει Ο-Λ-Ο-Ι και τους ευχαριστώ. Ο ένας λόγος είναι αυτός που έχω γράψει και στο "ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ", αλλά μάλλον το πήραν για πλάκα: λόγω της κατάστασης των πνευμόνων μου, η φωνή μου δεν αντέχει εντάσεις και βήχω μόλις θυμώσω ή σηκώσω λίγο την ένταση της φωνής. Λέτε να είχα απέναντί μου κανένα ιατρίδιο (γιατι,αλλιώς,γιατί να πάω;) ή κανένα Σούρα και να μην ένιωθα ένταση; Αφήστε που στα πάνελ συνήθως αυτός που δεν έχει επιχειρήματα φωνάζει για να υπερκαλύψει τους άλλους- άρα είμαι χαμένη από χέρι!! Δεν ήθελα να δείξω εικόνα αδυναμίας λόγω της φωνής μου και μόνο, γι αυτό και θα συνεχίσω να παλεύω γραπτώς- μεχρι τουλάχιστον (αν) βελτιωθούν οι αναπνοές μου. Δευτερον, πού θα βρισκόταν γιατρός να υποστηρίξει έστω τα εξωφθαλμα δίκαιά μου; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Νομίζω οτι και -προς το παρόν- γραπτώς μπορώ να δείξω οτι υπαρχει τρόπος προστασίας από όποιες σαρκοβόρες,ευρω-βόρες κλπ διαθέσεις.... Ηδη, εγώ, στη δεινή κατάσταση που είμαι, και πέρα από την τύχη που είχα να πέσω σε αξιοπρεπείς ανθρώπους τελευταία, και με "άλλους" που αναγκαστικά έχω μπλέξει εμβόλιμα ΔΕΝ εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε!!! (καμιά φορά θα δημοσιεύσω δυο τέτοια περιστατικά μόνο και μόνο για να γελάσουμε) Κλείνοντας, θα ήθελα να πω μια φράση του γιατρού του Ανευλαβή, που για κάποιο λόγο τριγυρίζει απ'το πρωι στο κεφάλι μου "Είτε δώσεις φακελλάκι είτε δε δώσεις, την ίδια δουλειά ξέρει να σού κανει ο γιατρός" Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας..."

Αμαλία Καλυβινού, 03/05/2007

(Το σχόλιό σας)



ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ !!!!


οτι να ναι ... απο οπου να ναι ... εδω!!!


23 σχόλια:

Μαίρη είπε...

http://mariatrelengo.blogspot.com/2007/06/blog-post_01.html

Ανώνυμος είπε...

rip amalia ;/

blogger είπε...

Εγώ συμφωνώ και είμαι μέσα!
Αλλά να το πάμε και ένα βήμα παραπάνω. Να δούμε τι έχει γίνει εδώ και 1 χρόνο για να βελτιωθεί η δημόσια δωρεάν περίθαλψη;
Να μαζέψουμε υλικό.

Clandestino είπε...

Πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία. Πρέπει επιτέλους το εκάστοτε "κουβάρι" να ξετυλίγεται μέχρι το τέλος και να μην εξαρτάται η διαλεύκανση μιας υπόθεσης από τις ορέξεις των ΜΜΕ.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελεος ρε παιδια...Εχει κανει καποιος απο εσας post για τα προβληματα των καρκινοπαθων ενα χρονο τωρα;;;
Οχι αλλη υποκρισια....Δεν ειναι αναγκη να θυμομαστε καποιους ανθρωπους στα μνημοσυνα,εαν τους εχουμε ξεχασει απο μονοι μας...
Αφηστε το να παει στο καλο...

dr.SeenG είπε...

Αχα...βλέπω πως η πρέζα ήρθε κι από δω. Αγαπητή πρέζα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ενοχλεί το μνήμοσυνό μας. Έχεις δίκιο, περί μνημοσύνου πρόκειται. Αυτό όμως μπορούμε, αυτό κάνουμε. Και δε χρειάζεται να κάνουμε ποστ όλη τη χρονιά για καρκινοπαθείς, για να έχουμε το δικαίωμα να θυμηθούμε την Αμαλία τώρα. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα, αρκετοί bloggers έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και γράφουν για πολλά κοινωνικά προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

ego simfono me tin preza den xriazete na fimomaste ute 1 fora ton xrono kapion abrio mefaurio as pame oloi mazi na ektonofume pano apo kapion tafo FFS pios ine o ipokritis?

moyratos είπε...

Κατ' αρχάς, θα ήθελα να καλοσωρίσω τους krogia, cladestino, πρέζα τv.

Το θέμα και ο λόγος της πρωτοβουλίας μου δεν είναι αυτός καθαυτός μόνο η Αμαλία. Είναι ο τρόπος που κινήθηκε το σύστημα, η ταλαιπωρία μιας ψυχής πάνω σε αυτό τον άδικο κόσμο. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας. Επειδή σαν bloggers έχουμε πλέον "αναγνωρισμένη" δύναμη από τα ΜΜΕ γι' αυτό πήρα αυτή την προτωβουλία.

@krogia συμφωνώ και επαυξάνω για το παραπέρα. Μπορούμε να postάρουμε από κει και μετά διάφορα περί υγείας. Ούτως η άλλως δεν βλέπω (εδώ και πολλές κυβερνήσεις) να έχει αλλάξει τίποτα.

@cladestino πρέπει να εκμεταλευτούμε αυτή την στιγμή την δύναμη των ΜΜΕ ώστε να δείξουμε την αντίδρασή μας στο σύστημα υγείας.

@πρέζα tv έχεις δίκιο για τους καρκινοπαθείς. Έχω βάλει ένα link σε ένα bloggoforum του αρκούδου που συμμετέχουν όλοι. Το θέμα είναι ότι λίγοι μιλάνε για το δράμα τους. Αυτό είναι κακό γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους δράματα στον 21ο αιώνα. Και ναι, συμφωνώ με τον DrSeeng, πρόκειται περί μνημοσύνου αλλά με σκοπό το ... "Να μην ξαναγίνει" αυτό το σφάλμα και χούη (όπως λέμε στο χωριό μου) με τα φακελάκια.

@star το θέμα δεν είναι να θυμόμαστε κάποιους συχνά. Απλά, πες ότι πενθουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο, τον πρώτο χρόνο μόνο δεν θα σου λείπει ποιο πολύ? Μετά αρχίζεις και μπαίνεις στην "ρέγουλα της ζωής" και δεν το πολυσκέφτεσαι.

Προωθήστε το και σε άλλους αυτό το θέμα. Όσο ποιο πολλοί τόσο ποιο δυνατή φωνή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποια πράγματα τα θυμόμαστε καθημερινά ακόμα κιαν δεν τα φωνάζουμε κάθε μέρα , ΚΑΠΟΙΕΣ μερες όμως το χρόνο πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο για να θυμόμαστε αλλά και αναλύουμε ...

εκτός αν το ΠΡΕΖΑ TV κάνει όλο το χρόνο post για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για παράδειγμα...

Το να δημιουργούμαι εμείς κάποια σύμβολα που να τα έχουμε "σημαία" ώστε να προβάλλουμε κάποια θετικά πράγματα προς τα έξω δεν ειναι κακό και η Αμαλία λοιπόν είναι ένα από αυτά τα σύμβολα

Ανώνυμος είπε...

mary = www.mariatrelengo.blogspot.com

sorry

Ανώνυμος είπε...

me kalipti apolita i apantisi tis mairis :)

Μαίρη είπε...

Σημερα η Ελευθεροτυπία είχε τίτλο

"ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΤΩΝ BLOGS"

παραθέτω το σχετικό άθρο

Ενας χρόνος χωρίς την Αμαλία


Νεκροταφείο της Αναστάσεως, Κυριακή ώρα δέκα το πρωί, πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ενας χρόνος χωρίς τα πύρινα, γεμάτα οργή και αγανάκτηση κείμενά της στο Διαδίκτυο, χωρίς το γέλιο της, τη σπιρτάδα της, το χιούμορ. Ενας χρόνος χωρίς τη διαδικτυακή Βανέσα Ρότζερς, την Αμαλία Καλυβινού.


Ενας χρόνος χωρίς την 30χρονη από τη Νίκαια, που έδωσε τη μάχη της με αξιοπρέπεια και περηφάνια, με σθένος. Χθες στην Ανάσταση στο Κερατσίνι, στο ετήσιο μνημόσυνό της, η μητέρα της η κυρία Δικαία, η αδελφή της η Γεωργία, οι φίλοι της ήταν όλοι εκεί. Εδώ και τα μέλη του Ομίλου Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς. Στο μνήμα, δίπλα στα τριαντάφυλλα, δύο επιγραφές: «Εξαιτίας σου γιατρέ μου», «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά και όχι ο κανόνας», λόγια της ίδιας της Αμαλίας, και δύο φωτογραφίες της.


«Η Αμαλία ήταν ένας αληθινός ήρωας, έδωσε τη μάχη της, δεν λιποψύχησε. Μαζί της συμπαρέσυρε και άλλους που έψαχναν το δίκιο τους. Αγκάλιασε τον πόνο των άλλων και τον μετέτρεψε σε ένα κύμα αγανάκτησης ενάντια στους ασυνείδητους ενός ολόκληρου κυκλώματος», μας είπε η κυρία Δικαία. «Η Αμαλία έκανε έναν τιτάνιο αγώνα ενάντια σε γιατρούς που δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος της επιστημονικής τους κατάρτισης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον των γιατρών. Βρέθηκαν γιατροί-άνθρωποι και τους ευχαριστούμε και θα τους ευχαριστούμε πάντα», λέει ο νονός και θείος της Θανάσης Τζούμας και προσθέτει: «Εμένα η Αμαλία είναι παιδί μου. Δεν την ξεχωρίζω από τα παιδιά μου. Στην Αμαλία, εκτός από το σθένος της, θαυμάζω ότι απέδειξε ότι σαν αγωνίστρια διεκδικούσε αυτό που της ανήκει και αυτό το οποίο έπρεπε να της παράσχουν. Οσον αφορά το κίνημα το οποίο ξεκίνησε, δυστυχώς βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, διότι τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν».

Συγκινητική η παρουσία και της κοινωνικής λειτουργού, Φρόσως Χατζάκη, η οποία ήταν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή: «Στην Αμαλία αυτό που θαύμασα και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι μέχρι τέλους ήταν ζωντανή, δυναμική και διεκδικούσε αυτό που πίστευε ότι της ανήκε. Παρ' όλο που πολλές φορές φαινόταν απότομη, ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, τρομερά συναισθηματικός. Το blog που δημιούργησε τη χαροποίησε πάρα πολύ, πίστεψε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Οσο για τους γιατρούς, ήξερε να ευχαριστεί αυτούς που της πρόσφεραν και την πρόσεχαν».



ΕΛ.ΒΑΣ.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/05/2008

19 Μάϊος 2008 1:33 μμ

Ανώνυμος είπε...

Μια καταχωρηση = ενα λουλουδι στον ταφο της.
Κι οσοι διαβασουν αυτη την καταχωρηση εστω και για 5 λεπτα θα την θυμηθουν.
κι οσο θυμομαστε εναν ανθρωπο , αυτος παραμενει ζωντανος.

moyratos είπε...

@Ασημώνη έτσι ακριβώς όπως τα λές. Δεν χάνουμε τίποτα από την ζωή μας παρά 5 λεπτά για να κάνουμε ένα copy paste ή ένα "λουλουδι" στον τάφο της Αμαλίας.

@Μαιρούλα, καλά τα λες Εδώ που τα λέμε είχα ξεχάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!!! ;))

ILIAS είπε...

Αγαπητέ Μουράτε, είδα το link σου και ήρθα. Το ίδιο κάναμε με διαφορά χρόνου, 5 μέρες. Φυσικά και θα βάλω και το τελευταίο post της Αμαλίας και θα διαδώσω όσο μπορώ. Κάποιοι άλλοι, που δεν έχουν νιώσει πόνο αλλά γελάνε με τον πόνο "επωνύμων" ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται οτι οι bloggers ξεχνούν τους "απλούς" ανθρώπους, ας συνεχίσουν τη δουλειά τους και ας μας αφήσουν εμάς να αναδεικνύουμε τον πόνο "απλών" ανθρώπων, όπως έχω προσωπικά κάνει και με άλλες περιπτώσεις τουλάχιστον στο δικό μου blog.

Την καλησπέρα μου

moyratos είπε...

Φίλε Έκτωρα, σε καλοσωρίζω στο blog μου. Είμαι blogger εδώ και λίγους μήνες (φεβρουάριος 2008), έμαθα για την Αμαλία από μόνος μου κοιτώντας από blog σε blog. Νιώθω άσχημα γιατί δεν πρόλαβα να ζήσω την Αμαλία όπως κάποιοι ποιο κοντινοί φίλοι της. Το μόνο πιστεύω που θα μπορούσα να κάνω είναι ένα ποστ προς τιμήν της.
Πίστεψέ με, και γω θα αρχίσω να συμμετέχω όπως μπορώ και να εκφράσω την συμπαράστασή μου μέσα από αυτό το blog σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Aphrodite είπε...

@moyratos,

μπες zaphod, που έχουμε ξεκινήσει και δημόσιο διάλογο γαι το πώς μπορύμε να κινητοποιηθούμε καλύτερα εκείνη την ημερα κι επίσης polsemannen για λεπτομέρειες περί της έλλειψης κοινωνικής συνείδησης που μας δέρνει όλους μας.

Η 1η Ιουνίου έτσι ή αλλιώς είναι όπως τα λες, δικαιωματικά ημέρα για τη μνήμη της Αμαλίας και της διαμαρτυρίας για την Υγεία, οπότε μια χαρά τα έπιασες όλα, αν και νέος σχετικά μπλόγκερ!

moyratos είπε...

Φίλη Αφροδίτη, σε καλοσωρίζω στο blog μου. Έριξα μια γρήγορη ματιά σε όλα τα ποστ που μου πρότεινες. Το σκεπτικό μου είναι να δουν όλα τα ΜΜΕ (γιατί όλοι κοιτάνε τα blog) εκείνη την ημέρα ένα και μόνο ένα ίδιο με όλους ποστ. Ίσως σημάνει κάτι για τον κόσμο, ίσως και πάλι τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μόνο να αφιερώσουμε μια μέρα στην μνήμη της Αμαλίας.

Zaphod είπε...

Κατ' αρχάς καλώς όρισες στην blogoσφαιρα φίλτατε!


Η γνώμη μου είναι πως πρέπει σιγά σιγά να αποδεσμευτεί η όλη κίνηση από την Αμαλία και να μείνει μόνο ως παράδειγμα. Ο φόβος και ο τρόμος μας είναι να μην υπάρξουν νέες Αμαλίες.

Η πρότασή μου είναι λοιπόν ΝΑ ΜΗΝ αναδημοσιεύσουμε κάτι από το blog της αλλά κάτι δικό μας, είτε κατα μονας είτε καθ' ομάδας.

Η συζήτηση σιγά σιγά φουντώνει και όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Αποκλειστικότητα σαφώς και ΔΕΝ υπάρχει!

@preza
Ελα ρε φίλε, εσύ ποσα κείμενα έγραψες όλη την χρονιά για την Αμαλία; Στο νεούδι θα τα φορτώσεις;

Σε πολλά blog υπάρχει μόνιμο λινκ για την petition κτλ....στο δικό σου;


love&kisses
zaphod

moyratos είπε...

Φίλε Zaphod, έχεις δίκιο για τον τρόπο προβολής για την 1η Ιουνίου. Το σκεπτικό μου είναι όλοι να έχουμε το ίδιο ποστ (όσο το δυνατό περισσότεροι) και από κάτω να γράψουμε ένα δικό μας σχόλιο, ώστε όταν θα βλέπουν κάποιοι τα blogs να βλέπουν το ίδιο (όπως όταν κάνουν απεργία στην τηλεόραση και βλέπεις την ίδια ταμπέλα).

Σε καλοσωρίζω και στον ότι να ναι χώρο μου.

greekalert είπε...

καλημέρα σε όλους
συμφωνούμε και εμείς με την πρόταση του mouratou

Aristodimos είπε...

Ενας χρόνος σήμερα που εφυγε περήφανα και ΑΔΙΚΑ.....

Ας τιμήσουμε όλοι μαζι, μα και ο καθένας με τον τρόπο του την μνήμη της , γιατι οσο θυμόμαστε εναν άνθρωπο , τόσο αυτος παραμένει ζωντανός.

Αρης
www.aristodimos.blogspot.com

moyratos είπε...

Καλοσωρίζω τους greekalert kai aristodimo στον ότι να ναι bloggoχώρο μου.

Δείτε επίσης και zaphod, afrodite, polsemannen.

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location