Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ?

Ορμώμενος από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του blogging, οφείλω να ρωτήσω το εξής: "Δημοκρατία? Ποια είναι αυτή η κυρία?" Τι σημαίνει Δημοκρατία? Όπως την έμαθα από παιδί, δημοκρατία είναι η ελεύθερη έκφραση λόγου και απόψεων. Μπορώ ελεύθερα να εκφράσω την άποψή μου για κάτι χωρίς να μου κλείσει το στόμα κανείς!!! Οι κύριοι Υπουργοί - Βουλευτές εκλεγμένοι "Δημοκρατικά" από τον Ελληνικό Λαό, ΘΕΛΟΥΝ να καταργήσουν την ελεύθερη άποψή μας μέσω των blogs, γιατί δεν πρέπει να εκφαζόμαστε ελεύθερα και να λέμε την άποψή μας. Έχουμε τόσο δυνατή άποψη, ή απλά δεν ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ που ξυπνήσαμε?


Παρακάτω σας παραθέτω μερικές έννοιες της Δημοκρατίας όπως τις έχουν "ζωγραφίσει" επώνυμοι:

"Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο μπαλόνι με πολλά στολίδια, για να χαζεύουν κοιτάζοντας το οι λαοί και να κλέβουν οι πολιτικοί".
"Δημοκρατία είναι το πολίτευμα πού μας εξασφαλίζει πώς δεν πρόκειται να κυβερνηθούμε από άτομα καλύτερα από εκείνα πού μας αξίζουν."
Μπέρναρντ Σω

" Ο λόγος πού οί βουλευτές όλου του κόσμου είναι γεναιόδωροι και συμπονετικοί απέναντι στα άτομα με μειωμένη αντίληψη (δηλ. ανάπηρα στο μυαλό) είναι ότι υποσυνείδητα συναισθάνονται πως στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οί ίδιοι"
Μάρκ Τουαίην

"Όσο περισσότερο γνωρίζω τους εκπροσώπους του λαού ,τόσο περισσότερο θαυμάζω τους σκύλους μου"
Λαμαρτίν

"Δημοκρατία δεν είναι μια πόρνη που μπορεί ο κάθε γκάνγκστερ με ένα τόμιγκαν (αυτόματο όπλο) να την ψωνίσει στην μέση του δρόμο" "Δημοκρατία είναι την ημέρα των εκλογών, να πας και να ψηφίζεις τον άνθρωπο που θέλεις να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα σου στο κοινοβούλιο"
Τσώρτσιλ

Γενικότερα, μάλλον ήρθε η ώρα να "πεθάνει" η Δημοκρατία!!! Αφού θέλουν κάποιοι να την "εκτελέσουν" από τις σκέψεις, το μυαλό και την καρδιά μας!!! Προτείνετέ μας εσείς τί ακριβώς θέλετε να επικρατεί στον κόσμο κύριοι Κυβερνήτες!!!

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ .... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ .... Ε Δ Ω !!!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χμ... το βασικό ερώτημα είναι τι είναι δημοκρατία... επειδή όμως σήμερα οι έννοιες διαστρεβλόνονται όπως βολεύει ορισμένους.... καλό είναι να δούμε τις ιδιότητες-γνωρίσματα της δημοκρατία Είναιτο πολίτευμα όπου ο λαός αποφασίζει... φυσικά αυτό πάει χέρι χέρι με την ελευθερία έκφρασης κτλ.... Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλα τα αποσπάσματα που αναφέρεις αναφέροντε σε μια διαστρεβλομένη έννοια της δημοκρατίας. Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε την σημερινή "δημοκρατία" θα λέγαμε ότι είναι το πολίτευμα που ο λαός αποφασίζει μια στα 4 χρόνια ποιος θα αποφασίζει για αυτόν... Δηλαδή δεν αποφασίζει ο λαός αλλά κάποιος άλλος.. Η δημοκρατία λοιπόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυτονομία... δηλαδή εμείς φτιάχνουμε τους νόμους με τους οποίους θα κυβερνηθούμε....
Όλα τα παραδείγματα που αναφέρεις αναφέρονται στην σημερινή διαστρεβλωμένη έννοια της δημοκρατίας.... δηλαδη τουλάχιστον κατα εμένα και πολλούς άλλους καμιά σχέση δεν έχουν με μια πραγματική δημοκρατία.....
υγ.Πέρνα από το μπλογκ μου και αν θελεις μπες στο μπλογκοπαίχνιδο :-p

moyratos είπε...

Αγαπητέ φίλε, έχεις δίκιο για όλα τα γραφόμενά σου. Ο προβληματισμός μου είναι ότι πλέον δεν νιώθουμε - είμαστε - κινούμαστε - προχωράμε στην ζωή μας ελεύθερα, αλλά κατευθυνόμαστε κατά κάποιο τρόπο από κάποιους και δεν μπορούμε (δεν θέλουμε μάλλον καλύτερα κάποιοι) να κάνουμε κάτι γιατί μας αρκεί ο τρόπος ζωής που μας δίνουνε. Δεν θέλω να το κυνηγήσω πολιτικά το θέμα διότι δεν με ενδιαφέρει η πολιτική γεννικότερα. Οι απόψεις μου διείσταντε και κατευθύνονται βάση των αναγκών μου (όχι εμού προσωπικά αλλά αυτό που πιστεύω επιθυμούν αρκετοί πάνω στον πλανήτη πχ παιδία, νοσηλεία, δικαιοσύνη, προφύλαξη κλπ). Απλά το post μου το έγραψα ως μια στιγμή αγανάκτησης για το θέμα των blogs και το ότι τα ΜΜΕ έπρεπε να δώσουν τόση έμφαση σε αυτά, καθώς όλοι αυτοί οι παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων δεν έχουν ιδέ για το τί σημαίνει blog, internet, serfing ...

Μαίρη είπε...

Δημοκρατία

των ολίγων,

των αφεντάδων

και των κολίγων,

της αφθονίας

και της πείνας,

δημοκρατία

της βιτρίνας!

Δημοκρατία

των ροπάλων

των "ημετέρων"

και των άλλων,

δημοκρατία

δίχως δήμο,

κακόγουστη παράσταση

με μίμο!

Δημοκρατία

μ' έμβλημα και βούλα

τη μίζα, την απάτη

τη ρεμούλα,

δημοκρατία

που οδεύει

ανάμεσα στη φρίκη

και τη χλεύη!

Ο οίστρος

Μαίρη είπε...

Δημοκρατία. Σύνθετη λέξη που προέρχεται από το «δήμος», δηλαδή «λαός» και το ρήμα «κρατώ», δηλαδή εξουσιάζω. Δημοκρατία λοιπόν, σύμφωνα με την ετοιμολογία της λέξης σημαίνει ότι «κρατεί ο δήμος», δηλαδή εξουσιάζει ο λαός

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!

Πάρε μέρος και συ στις Blogostories!!!!
Ακολούθησε τους όρους συμμετοχής
ip-location